Yin yoga

Wat is Yin yoga?
Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je langere tijd houdingen aanneemt die gericht zijn op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het stimuleren van meridianen. Het is een hele rustige vorm van yoga die helpt middels een houding in je lijf te komen, in plaats van je lijf te gebruiken om in een houding te komen.

Wat zijn de voordelen van Yin yoga?
De omschrijving klinkt wellicht passief, maar de houdingen kunnen zowel fysiek als mentaal behoorlijk uitdagend zijn. Om tijdens de houdingen de meridianen en het bindweefstel te kunnen stimuleren houden we de houdingen langer aan. Je leert weer te luisteren naar je lichaam en de signalen die het je geeft te begrijpen. Yin yoga zorgt hierdoor voor balans tussen lichaam en geest. Yin yoga staat tevens bekend voor de positieve effecten die het heeft op de weerstand, de flexibiliteit van gewrichten en de concentratie.

Voor wie is Yin yoga geschikt?
Yin yoga is een vorm van yoga die voor iedereen geschikt is. Het maakt niet uit hoe lenig of sportief je bent, omdat iedereen tijdens de houdingen uitgenodigd wordt zijn of haar eigen rekgebied op te zoeken. Het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar om wat je voelt en ervaart.