Power yoga

Wat is Power yoga?
Power yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga waarbij je houdingen gemiddeld 3 tot 5 ademhalingen vasthoudt. De houdingen zijn gericht op het versterken, versoepelen en verlengen van spieren. Power yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga yoga. Het verschil is dat je bij power yoga telkens een andere volgorde van houdingen krijgt aangeboden, waardoor je lichaam in elke les weer uitgedaagd wordt.

Wat zijn de voordelen van Power yoga?
Hoewel de nadruk binnen power yoga ligt op het ontwikkelen en versterken van de spieren, komen binnen de les ook ademhalingstechnieken en mindfulness aan bod. Hierdoor heeft power yoga effect op lichaam en geest. Je lichaam wordt sterker en flexibeler en je krijgt een betere lichaamshouding, daarnaast brengt het ontspanning en rust in het hoofd.

Voor wie is Power yoga geschikt?
Power yoga is geschikt voor iedereen die zich vooral wil richten op het versterken van spierkracht en vervolgens wil genieten van een welverdiende eindontspanning. In elke houding worden verschillende opties geboden, dus ook als je nu nog niet zo fit of flexibel bent, kun je rustig voor een power yoga les komen!

Bij twijfel i.v.m. blessures graag contact opnemen via mail.